Reguli de comercializare a energiei electrice produse în centrale electrice din surse regenerabile


A fost aprobată Metodologia de stabilire a regulilor de comercializare a energiei electrice produse în centrale electrice din surse regenerabile cu putere electrică instalată de cel mult 400 kW pe loc de consum aparţinând prosumatorilor.

Ordinul nr. 15/2022 prevede că în contractele de furnizare a energiei electrice încheiate între prosumator, în calitate de client final, şi furnizorul de energie electrică, în calitate de vânzător, periodicitatea de citire a indexului contorului în vederea facturării pe baza consumului de energie electrică măsurat este de o lună calendaristică.

În cazul în care contractul de furnizare a energiei electrice intră în vigoare/încetează în cursul unei luni calendaristice, operatorul de distribuţie a energiei electrice transmite furnizorului de energie electrică, inclusiv la data intrării în vigoare/încetării contractului de furnizare, citirea indexurilor contorului pentru ambele sensuri, reprezentând energia electrică consumată din reţeaua electrică, precum şi energia electrică produsă din surse regenerabile şi livrată în reţeaua electrică.