Noi reglementări privind racordarea la sistemul de transport al gazelor naturale


Ordinul nr. 8/2022, publicat în Monitorul Oficial nr. 187/2022, prevede aprobarea Regulamentului privind racordarea la sistemul de transport al gazelor naturale.

Scopul prezentului regulament urmăreşte asigurarea unui cadru unitar, transparent şi nediscriminatoriu cu privire la derularea procesului de racordare la sistemul de transport al gazelor naturale.

În termen de 5 zile lucrătoare de la primirea cererii de racordare, OTS verifică conţinutul acesteia şi documentele ce o însoţesc.

În cazul în care se constată că cererea de racordare nu este completată corect şi/sau dacă documentele ce o însoţesc nu sunt complete, OTS notifică solicitantul indicând datele şi documentele lipsă şi/sau care trebuie completate sau refăcute, cu furnizarea tuturor informaţiilor necesare în acest scop.

Notificarea conţine inclusiv precizarea potrivit căreia, în cazul în care solicitantul nu completează cererea de racordare şi/sau documentele ce o însoţesc în termen de cel mult 30 de zile de la primirea acesteia, cererea de racordare se clasează din motivul “Documentaţie incompletă”, fără restituirea tarifului de analiză.

Menţionăm că solicitantul îşi poate retrage cererea de racordare în orice moment până la emiterea acesteia, pe baza unei cereri scrise, fără ca tariful de analiză să fie restituit.