Un proiect prevede numărul maxim de posturi de la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale


Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a lansat în dezbatere publică Proiectul de Ordin pentru aplicarea prevederilor art. III, alin. (11) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 63/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, precum şi pentru stabilirea unor măsuri financiare, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 13/2011.

Prezentul ordin este necesar pentru stabilirea de către instituţiile prefectului a numărului maxim de posturi de la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale pentru anul 2022.

Ținând cont de precizările alineatului (81) al articolului III din O.U.G. nr. 63/2010, vă comunicăm faptul că, în urma aplicării mediilor aferente anului 2022, calculate ca urmare a modificării numărului de locuitori, la unele unităţi administrativ-teritoriale va creşte numărul maxim de posturi, iar la altele va scădea, însă instituţia prefectului va revizui numărul maxim de posturi numai în cazul în care numărul maxim de posturi, rezultat ca urmare a creşterii numărului de locuitori, este mai mare decât cel stabilit în anul anterior.

În ceea ce priveşte unităţile administrativ-teritoriale la care, în urma aplicării noilor medii, aferente anului 2022, s-ar reduce numărul maxim de posturi, acestea îşi păstrează numărul maxim de posturi din anul anterior.