În anul 2022 producătorii pot beneficia de ajutor financiar pentru susţinerea producţiei de usturoi


Hotărârea nr. 147/2022 aprobă schema “Ajutorul de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a producţiei de usturoi”, precum şi pentru stabilirea unor măsuri de verificare şi control al acesteia în anul 2022.

Schema de ajutor de minimis se acordă întreprinderilor/întreprinderilor unice care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole pentru susţinerea producţiei de usturoi.

Printre condiţiile de eligibilitate se numără utilizarea unei suprafaţe cultivată cu usturoi de minimum 3.000 mp, marcată la loc vizibil cu o placă – indicator pe care să se găsească inscripţia “Program susţinere usturoi, anul . . . . . . . . . ., beneficiar numărul . . . . . . . . . ., Direcţia Agricolă Judeţeană . . . . . . . . . ./a Municipiului Bucureşti”, cu dimensiunea minimă recomandată de 50 cm/70 cm.

Valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă unei întreprinderi/întreprinderi unice nu poate depăşi suma de 20.000 euro pe durata a trei exerciţii financiare, în cursul exerciţiului financiar actual, respectiv anul depunerii cererii de înscriere în program şi în cele două exerciţii financiare precedente, conform prevederilor art. 3 alin. (2) din Regulamentul de minimis în sectorul agricol.

Iar plata se acordă proporţional cu suprafaţa efectiv cultivată.