Au fost aduse modificări schemei de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor


Hotărârea Guvernului nr. 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie a fost recent modificată de Hotărârea nr. 149/2022.

Ministerul Finanţelor are obligaţia de a publica pe site-ul său textul integral al prezentei scheme, perioada sesiunilor în care se pot înregistra cereri de acord pentru finanţare, bugetul anual alocat schemei de ajutor de stat, bugetul sesiunii, data epuizării bugetului anual, a bugetului total alocat schemei şi a bugetului alocat fiecărei sesiuni, în conformitate cu prevederile legilor bugetare anuale.

Iar pentru a beneficia de ajutor de stat, întreprinderea solicitantă trebuie să obţină un acord pentru finanţare din partea Ministerului Finanţelor.

Cererile de acord pentru finanţare înregistrate în afara sesiunilor sau după data la care se constată că finanţarea solicitată prin cererile de acord pentru finanţare depuse atinge nivelul bugetului anual alocat schemei sau nivelul bugetului alocat sesiunii se restituie întreprinderilor.