Sistemului de certificate digitale ale UE privind COVID va fi folosit până la 30 iunie 2023


Comisia Europeană propune prelungirea cu un an, până la 30 iunie 2023, a sistemului de certificate digitale ale UE privind COVID.

Pe lângă prelungirea perioadei de aplicare a Regulamentului privind certificatul digital al UE privind COVID până în iunie 2023, Comisia propune, de asemenea, câteva modificări limitate:

  • Includerea testelor antigenice de înaltă calitate, efectuate în laborator, printre tipurile de teste pe baza cărora se poate elibera un certificat de testare. Scopul este de a extinde tipurile de teste de diagnostic în condițiile în care cererea de teste este în prezent foarte mare.
  • Asigurarea faptului că certificatele de vaccinare indică numărul total corect de doze administrate în orice stat membru, nu doar în statul membru care eliberează certificatul. Scopul acestei măsuri este de a răspunde preocupărilor practice exprimate de cetățeni cu privire la faptul că certificatele pot indica un număr incorect de doze atunci când dozele de vaccin au fost făcute în state membre diferite.