Un proiect prevede actualizarea cuantumului amenzilor contravenţionale aplicabile utilizatorilor pentru lipsa rovinietei


Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a lansat în dezbatere publică Proiectul de Lege pentru modificarea anexei nr. 2 la Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România.

Modificările aduse anexei nr. 2 la Ordonanța Guvernului nr. 15/2002, urmăresc actualizarea cuantumului amenzilor contravenţionale aplicabile utilizatorilor pentru lipsa rovinietei valabile.

Propunerea de modificare a cadrului legal actual este justificată de faptul că numărul contravenţiilor aplicate pentru circulaţia fără achitarea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România (rovinietă) a crescut foarte mult în ultimii ani.

Creşterea exponenţială a numărului de contravenţii aplicabile a condus la concluzia că valoarea actuală a amenzilor nu este în măsură să descurajeze fenomenul contravenţional.