Normele privind autorizarea şcolilor de conducători auto au suferit modificări


Ordinul nr. 44/2022 prevede modificarea şi completarea anexelor nr. 1 şi 3 la Ordinul ministrului transporturilor nr. 733/2013 pentru aprobarea Normelor privind autorizarea şcolilor de conducători auto şi a instructorilor auto, a Normelor privind atestarea profesorilor de legislaţie rutieră şi a instructorilor de conducere auto, a Metodologiei de organizare şi desfăşurare a cursurilor de pregătire teoretică şi practică a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere, a Programei de şcolarizare, precum şi privind condiţiile şi obligaţiile pentru pregătirea teoretică şi practică a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere.

Aşadar revine obligaţia scolilor de conducere să inscripţioneze vehiculele cu care efectuează pregătirea practică, pe părţile laterale, cu autocolante al căror model este prevăzut în anexa la prezenta metodologie, pe care trebuie să se regăsească denumirea şcolii de conducători auto, numărul autorizaţiei şi categoriile pentru care este valabilă autorizaţia.

În cazul în care şcoala de conducători auto doreşte să aplice mai multe inscripţionări/colantări ale vehiculelor, acestea vor conţine numai denumirea şcolii de conducători auto, aşa cum aceasta figurează în autorizaţie, precum şi categoria/categoriile pentru care şcoala este autorizată.