A fost publicată OUG care prevede acordarea indemnizaţiilor angajaţilror afectaţi de pandemie!


Până la data de 31 martie 2022, pentru perioada suspendării temporare a contractului individual de muncă, din iniţiativa angajatorului ca urmare a efectelor produse de coronavirusul SARS – CoV – 2, indemnizaţiile de care beneficiază salariaţii se stabilesc la 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat şi se suportă din bugetul asigurărilor pentru şomaj, dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu brut.

Conform OUG nr. 2/2022 beneficiază de aceste prevederi salariaţii angajatorilor pe durata întreruperii sau reducerii temporare a activităţii, ca urmare a implementării măsurilor pentru diminuarea impactului tipului de risc prevăzute de hotărârile Guvernului pentru prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

Indemnizaţia se acordă şi se calculează corespunzător numărului de zile în care activitatea a fost suspendată, dar nu mai târziu de 31 martie 2022.

În situaţia în care un angajat are încheiate mai multe contracte individuale de muncă, din care cel puţin un contract este activ din care obţine venituri la nivelul indemnizaţiei acesta nu beneficiază de indemnizaţia respectivă.