A fost aprobat modelul certificatului de funcţionare anti – doping


Ordinul nr. 212/2021 prevede aprobarea modelului certificatului de funcţionare anti – doping, a modelului privind atestatul de instruire anti – doping şi a modelului privind cererea de autorizare pentru eliberarea certificatului de funcţionare anti – doping.

Menţionăm că în vederea prevenirii şi combaterii dopajului în sport la nivel naţional funcţionează Agenţia Naţională Anti – Doping şi Laboratorul de Control Doping.

Este interzis oricărei persoane să se implice în orice activitate, alta decât programele de reabilitare sau educaţie antidoping, care are legătură cu controlul doping, performanţa sportivă sau îngrijirea medicală într-un mediu sportiv, inclusiv în calitate de supervizor, atunci când această persoană:
a) se află în perioada de suspendare pentru o încălcare a reglementărilor anti – doping, conform prevederilor Codului şi ale prezentei legi;
b) nu intră sub incidenţa Codului, dar s-a implicat direct şi intenţionat, în ultimii 6 ani, în activităţi care ar fi constituit încălcări ale reglementărilor anti – doping, dacă acestei persoane i-ar fi fost aplicabile reglementări conforme cu Codul.