A fost aprobat Acordul dintre Guvernul României şi Guvernul Ungariei


Acordul dintre Guvernul României şi Guvernul Ungariei, semnat la Gyula la 28 aprilie 2021, privind modificarea Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Ungare, semnat la Bucureşti la 21 decembrie 2006, pentru aplicarea Convenţiei dintre România şi Republica Ungară privind controlul traficului rutier şi feroviar a fost aprobat de Hotărârea nr. 32/2022.

Controlul traficului de persoane care ies de pe teritoriul Ungariei şi intră pe teritoriul României, respectiv al celor care ies de pe teritoriul României şi intră pe teritoriul Ungariei – inclusiv controlul persoanelor participante la traficul internaţional de mărfuri – are loc pe teritoriul Ungariei, într-un loc comun. În acest scop, pe teritoriul Ungariei se înfiinţează un loc de serviciu român pentru controlul traficului de frontieră.

Pentru punctul de trecere Variaşu Mic – Dombegyha programul de lucru al punctului de trecere a frontierei este zilnic de la ora 8,00 la ora 20,00, ora României, respectiv de la ora 7,00 la ora 19,00, ora Ungariei.