Proiect. Eficientizarea Programului naţional multianual privind creşterea performanţei energetice


Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a lansat în dezbatere publică Proiectul de Ordonanţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 18/2009 privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe.

Prin propunerea de act normativ se urmăreşte eficientizarea Programului naţional multianual privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, prin introducerea în lista cheltuielilor eligibile a unor lucrări de intervenţie care să conducă la o renovare, cel puţin, moderată, precum şi a cheltuielilor necesare elaborării documentaţiei tehnico-economice.

Modificările aduse programului multianual pentru creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe vor conduce la creşterea nivelului de ambiţie în ceea ce priveşte renovarea energetică a acestora, prin obţinerea a cel puţin 30% economii de energie primară, prin stabilirea unei liste actualizate a listei de cheltuieli eligibile pentru renovare moderată sau aprofundată şi prin creşterea nivelului de ambiţie a indicatorilor de performanţă pentru proiectele depuse în cadrul programului.