Un nou standard de performanţă pentru serviciul de transport al gazelor naturale


Standardul de performanţă pentru serviciul de transport şi de sistem al gazelor naturale a fost aprobat de Ordinul nr. 140/2021, publicat în Monitorul Oficial nr. 16/2022.

Operatorii de transport şi de sistem prestează serviciul de transport şi de sistem al gazelor naturale cu respectarea prevederilor legislaţiei europene şi naţionale aplicabile, în condiţii de siguranţă, de eficienţă şi de protecţie a mediului.

Operatorul de transport are obligaţia de a asigura funcţionarea unui serviciu telefonic de urgenţă, netaxabil, accesibil 24 de ore din 24 şi cu înregistrare vocală, denumit Tel Verde, pentru preluarea sesizărilor şi a reclamaţiilor referitoare la apariţia unor defecţiuni sau la acţiunile unor terţi de natură a pune în pericol integritatea şi funcţionarea în condiţii de siguranţă a sistemul de transport al gazelor naturale.

Iar în cel mult 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentului standard, operatorul de transport şi de sistem al gazelor naturale are obligaţia să publice conţinutul acestuia, însoţit de ordinul de aprobare, pe pagina proprie de internet.