Norme metodologice pentru aplicarea Programului – pilot de acordare a unui suport alimentar elevilor


Hotărârea nr. 1296/2021, publicată în Monitorul Oficial nr. 7/2022 prevede aprobarea normelor de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 91/2021 privind aprobarea continuării Programului – pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat.

Dreptul de a primi zilnic suportul alimentar îl au elevii/preşcolarii prezenţi la activităţile didactice precum şi elevii/preşcolarii care participă la activităţi didactice prin intermediul tehnologiei şi al internetului pe perioada cursurilor, conform structurii anului şcolar.

Suportul alimentar nu se acordă pe perioada vacanţelor sau a altor zile declarate prin lege ca zile nelucrătoare.

Elevii şi preşcolarii primesc produsele zilnic. Preluarea produselor se realizează de către părinţi, reprezentaţi legali, ocrotitori legali sau, acolo unde acest lucru este posibil, de către elevi, pe baza evidenţelor de participare la cel puţin o oră de curs, conform deciziei la nivel local şi cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

Conform noutăţilor, la cererea motivată a părinţilor, preşcolarii şi elevii care din considerente de natură medicală, culturală sau religioasă nu pot beneficia de pachetul alimentar sau masă caldă vor beneficia de produse alimentare adecvate situaţiei acestora, în limita valorii zilnice.