Centrul Naţional de Coordonare, structură fără personalitate juridică care funcţionează în subordinea prim – ministrului


Hotărârea nr. 1313/2021 prevede înfiinţarea Centrului Naţional de Coordonare şi pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 137/2020 privind organizarea, funcţionarea şi atribuţiile unor structuri din cadrul aparatului de lucru al Guvernului.

În cadrul aparatului de lucru al Guvernului se înfiinţează Centrul Naţional de Coordonare, structură fără personalitate juridică care funcţionează în subordinea prim – ministrului, finanţată de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.

Centrul Naţional de Coordonare este condus de un secretar de stat numit şi eliberat din funcţie prin decizie a prim – ministrului.

În îndeplinirea atribuţiilor sale, secretarul de stat emite ordine cu caracter individual şi asigură reprezentarea NCC în raporturile cu ministerele, cu alte autorităţi ale administraţiei publice, precum şi în raporturile cu persoane fizice şi juridice, române şi străine.