Se consideră continuitate în exercitarea profesiei perioada în care asistenţii au desfăşurat activităţi de vaccinare a populaţiei


Metodologia de reatestare a competenţei profesionale a asistenţilor medicali generalişti, moaşelor şi a asistenţilor medicali a fost completată de Hotărârea nr. 49/2021.

Se introduce o nouă prevedere prin care se consideră continuitate în exercitarea profesiei perioada în care asistenţii medicali din specialităţi cu profil clinic (asistenţii medicali generalişti, asistenţii medicali obstetrică – ginecologie, asistenţii medicali pediatrie şi asistenţii medicali de ocrotire), precum şi asistenţii medicali de igienă şi sănătate publică au desfăşurat activităţi de vaccinare a populaţiei, în centrele de vaccinare împotriva COVID – 19, în temeiul unui contract de prestări servicii, încheiat în baza prevederilor OUG nr. 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID – 19 şi stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii.