Proiect. Majorarea drepturilor salariale acordată părinţilor care nu au beneficiat de zile libere plătite


Ministerul Sănătăţii a lansat în dezbatere publică Proiectul de Ordin pentru aprobarea Normelor metodologice privind condiţiile de acordare a majorării prevăzute la art. 7 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 110/2021 privind acordarea unor zile libere plătite părinţilor şi altor categorii de persoane în contextul răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2.

Prin prezentul proiect de ordin se stabilete cadrul legal în vederea acordării majorării drepturilor salariale cuvenite personalului îndreptățit din cadrul unităților sanitare să beneficieze de majorarea acordată suplimentar drepturilor salariale cuvenite, atunci când angajatorul nu a aprobat cererea prealabilă de acordare a zilelor libere plătite părinţilor şi altor categorii de persoane în contextul răspândirii coronavirului SARS-Co-V-2.

Conform proiectului pentru efectuarea plăţii majorării salariale, cererea aprobată, împreună cu toate documentele prevăzute la alin. (1), se transmite de către secretariatul unităţii sanitare către structura de specialitate care asigură plata, până la data de 6 a lunii curente.