Procedura atestării operatorilor economici care execută şi verifică instalaţii electrice


A fost aprobat Regulamentul pentru atestarea operatorilor economici care proiectează, execută şi verifică instalaţii electrice.

Reglumanetul stabileşte, printre altele, procedura de atestare a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de proiectare, executare şi verificare de instalaţii electrice, modificarea, vizarea, suspendarea şi retragerea atestatului, inclusiv criteriile/condiţiile pentru acordarea/refuzul acordării.

Menţionăm că activităţile de proiectare, executare şi verificare a instalaţiilor electrice se realizează de către operatori economici care deţin atestate emise în condiţiile prezentului regulament, potrivit competenţelor acordate de fiecare tip de atestat sau, după caz, potrivit competenţelor stabilite prin decizia de confirmare, cu respectarea prevederilor legii şi ale reglementărilor în vigoare.

Solicitarea acordării şi vizării atestatelor în domeniul energiei electrice este responsabilitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de proiectare, executare şi verificare de instalaţii electrice, care trebuie să acţioneze, în acest sens, conform prevederilor prezentului regulament.