Proiect. Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar


Ministerul Educaţiei a lansat în dezbatere publică Proiectul de Hotărâre de Guvern privind aprobarea Programului Naţional pentru Reducerea Abandonului Şcolar.

În cadrul Proiectului România Educată sunt incluse o serie de domenii prioritare, cu obiective şi măsuri specifice. Unul dintre aceste domenii este Educație incluzivă de calitate pentru toți copiii, care îşi propune creşterea accesului la educaţie a celor proveniţi din medii dezavantajate, reducerea ratei de părăsire timpurie a şcolii, programe de reintegrare şcolară, pedagogie incluzivă, politici pro-echitate, servicii de consiliere ş.a.

Pentru remedierea situaţiilor expuse anterior, Ministerul Educaţiei propune un Program Naţional de intervenţie la nivelul învăţământului primar şi gimnazial de stat, ale cărui direcţii de acţiune vor conduce la creşterea calităţii educaţiei, prin îmbunătăţirea ratei de tranziţie de la nivelul primar la cel secundar, precum şi de la cel secundar inferior către nivelul secundar superior, pentru crearea premiselor necesare finalizării nivelului obligatoriu de studii.