Procedura de acreditare la referendumurile locale!


Hotărârea nr. 10/202, publicată în Monitorul Oficial nr. 1146/2021, prevede aprobarea procedurii de acreditare, a modelelor documentelor de acreditare şi a modelelor ecusoanelor persoanelor acreditate la referendumurile locale.

Conform procedurii pentru acreditarea la referendumul local, asociaţia sau fundaţia interesată trebuie să depună la Autoritatea Electorală Permanentă o cerere până cel mai târziu cu 2 zile înaintea datei referendumului local.

Atenţie! Cererea va fi însoţită de o copie a statutului şi o copie a hotărârii judecătoreşti de înfiinţare, din care să rezulte că asociaţia sau fundaţia desfăşoară activităţi de apărare a democraţiei şi a drepturilor omului şi este legal constituită cu cel puţin 6 luni înaintea datei referendumului local.

De asemenea, pentru acreditarea la referendumul local, şi instituţia mass-media interesată trebuie să depună la Autoritatea Electorală Permanentă o cerere până cel mai târziu cu 2 zile înaintea datei referendumului local.

Autoritatea Electorală Permanentă, are termen în cel mult 48 de ore de la data înregistrării cererii, să elibereze instituţiilor massmedia din România cât şi asociaţiilor şi fundaţiilor documentele de acreditare.