Procedura de înscriere în Registrul psihologilor din cadrul Programului naţional de suport pentru copii, în contextul pandemiei


Hotărârea nr. 60/2021 prevede aprobarea Procedurii de înscriere în Registrul psihologilor acreditaţi să furnizeze serviciile de intervenţie psihologică şi psihoterapeutică pentru copii din cadrul Programului naţional de suport pentru copii, în contextul pandemiei de COVID – 19 – “Din grijă pentru copii”.

Pentru înscrierea în Registru, psihologul trebuie să îndeplinească, în mod cumulativ, următoarele condiţii:
a) deţinerea atestatului de liberă practică eliberat de către Colegiul Psihologilor din România în cel puţin una dintre specialităţile psihologie educaţională, consiliere şcolară şi vocaţională, psihopedagogie specială, psihoterapie, consiliere psihologică, psihologie clinică şi figurarea acestuia ca fiind activ în Registrul unic al psihologilor cu drept de liberă practică;
b) înscrierea în Registrul formelor de exercitare a profesiei de psiholog în calitate de psiholog titular sau de psiholog angajat într-una din următoarele forme de exercitare: cabinet individual de psihologie, societate civilă profesională de psihologie sau cabinete asociate.

Procedura de înscriere, validare, actualizare, radiere etc. în/din Registru se realizează de către Secretariatul Colegiului Psihologilor din România.

,