Au fost aprobate Normele metodologice privind evaluarea genetică


Ordinul nr. 323/2021 prevede aprobarea Normelor metodologice privind procedurile pentru recunoaşterea societăţilor şi exploataţiilor de ameliorare, aprobarea programelor de ameliorare şi autorizarea părţilor terţe pentru testarea performanţelor şi/sau evaluarea genetică.

Se are în vedere adoptarea Normelor metodologice privind procedura pentru recunoaşterea societăţilor şi exploataţiilor de ameliorare; Normelor metodologice privind procedura pentru aprobarea programelor de ameliorare, structura registrelor genealogice, înscrierea animalelor de reproducţie în registre genealogice şi zootehnice, trecerea la secţiunea principală a descendenţilor animalelor înregistrate în secţiuni suplimentare, acceptarea animalelor de rasă pură şi a materialului lor germinativ pentru reproducţie conform regulamentului ameliorării animalelor şi a Normelor metodologice privind procedura de autorizare a părţilor terţe pentru testarea performanţelor şi/sau evaluarea genetică.

Auroritatea competentă este Agenţia Naţională pentru Zootehnie “Prof. Dr. G. K. Constantinescu” împreună cu reţeaua sa teritorială, competente pentru coordonarea activităţii de ameliorare.