Normativul privind prevenirea şi combaterea înzăpezirii drumurilor, modificat pentru iarna 2021-2022


Normativul privind prevenirea şi combaterea înzăpezirii drumurilor publice a fost recent modificat de Ordinul nr. 1367/2021.

În iarna 2021 – 2022, pe drumurile publice aflate în administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A., se poate acţiona, ca variantă alternativă, cu nisip în completare la cantitatea de sare necesară pentru prevenirea şi combaterea înzăpezirii drumurilor naţionale/autostrăzilor şi pentru protejarea reţelei împotriva acţiunii de distrugere a agenţilor chimici.

Condiţiile de acţionare, precum şi tehnologia de aplicare, inclusiv cantităţile de materiale, se stabilesc prin decizia directorului general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A., astfel încât traficul pe drumurile naţionale şi autostrăzi să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, iar sistemul rutier, inclusiv dispozitivele de colectare şi evacuare a apelor pluviale, să fie exploatat în siguranţă şi să îşi păstreze caracteristicile tehnice şi funcţionale existente, fără să sufere degradări în urma acţionării cu materialele utilizate.