A fost aprobat primul Amendament al Contractului – cadru de finanţare dintre România şi Banca Europeană de Investiţii


A fost aprobat primul Amendament convenit prin scrisoarea semnată între Guvernul României şi Banca Europeană de Investiţii.

Hotărârea nr. 1185/2021 aprobă Amendamentul nr. 1 convenit prin scrisoarea semnată între Guvernul României şi Banca Europeană de Investiţii, la Bucureşti la 9 februarie 2021 şi la Luxemburg la 28 ianuarie 2021, la Contractul – cadru de finanţare dintre România şi Banca Europeană de Investiţii (România UE cofinanţare pentru creştere 2014 – 2020), semnat la Bucureşti la 15 iulie 2016, aprobat prin Legea nr. 84/2017.

În ceea ce priveşte contractul de finanţare se consideră că finanţarea Proiectului intră în sfera atribuţiilor sale şi având în vedere declaraţiile şi faptele arătate în acest Preambul, Banca a decis aprobarea cererii Împrumutatului prin acordarea unui credit în valoare de 360.000.000 EUR (trei sute şaizeci milioane euro) prin prezentul Contract de finanţare (“Contractul”), cu condiţia ca suma împrumutului acordat de Bancă să nu depăşească, în nicio situaţie, 50% (cincizeci la sută) din costul total al Proiectului stabilit în Preambul (3) şi cu condiţia, de asemenea, ca valoarea cumulată a finanţării din FESI şi Împrumutul acordat de Bancă să nu depăşească, în nicio situaţie, 100% (sută la sută) din costul total al Proiectului prevăzut în Preambul (3).