Măsuri aplicate în contextul pandemiei asupra angajamentelor aferente măsurilor de mediu şi climă


Ordinul nr. 310/2021 prevede unele măsuri aplicate începând cu anul 2021 în contextul efectelor pandemiei de COVID – 19 asupra angajamentelor aferente măsurilor de mediu şi climă şi măsurii de bunăstare a animalelor din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

Pentru angajamentele aferente măsurilor de mediu şi climă şi măsurii de bunăstare a animalelor, implementate de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură începând cu anul 2021, aceasta va analiza riscul neîndeplinirii unor condiţii de eligibilitate, cerinţe specifice şi de bază sau norme privind ecocondiţionalitatea, ca urmare a situaţiei generate de efectele pandemiei de COVID – 19.

În cazul nerespectării uneia sau mai multor condiţii de eligibilitate, cerinţe specifice şi de bază sau norme privind ecocondiţionalitatea ca urmare a situaţiei generate de efectele pandemiei de COVID – 19, beneficiarii măsurilor de mediu şi climă şi măsurii de bunăstare a animalelor vor transmite o notificare către APIA.