Norme privind utilizarea fondului locativ aflat în administrarea unităţilor teritoriale subordonate Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat


Normelor interne privind utilizarea fondului locativ aflat în administrarea unităţilor teritoriale subordonate Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale au fost aprobate de Ordinul nr. 1404/2021, publicat în Monitorul Oficial nr. 1063/2021.

Fondul locativ este administrat de unităţi teritoriale subordonate ANRSPS care au locuinţele înregistrate atât în evidenţa proprie tehnico – operativă, cât şi în cea contabilă.

În funcţie de destinaţie, fondul locativ din administrarea unităţilor teritoriale subordonate ANRSPS, în sensul prezentelor norme interne, se împarte în locuinţe de serviciu şi locuinţe de intervenţie.

Evidenţa fondului locativ şi încadrarea lui pe categorii de locuinţe se constituie la unitatea teritorială la care acesta este înregistrat.

Unităţile teritoriale au obligaţia ca, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentelor norme interne, să inventarieze fondul locativ pe care îl deţin.

Schimbarea caracterului de serviciu sau de intervenţie al locuinţelor se propune de către unitatea teritorială care are în administrare locuinţele, printr-o cerere motivată, şi se aprobă de către ordonatorul secundar de credite.