În cadrul Institutului Naţional al Magistraturii va funcţiona Compartimentul de psihologie a personalului


Hotărârea nr. 180/2021 prevede completarea Regulamentului Institutului Naţional al Magistraturii, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 127/2007.

Compartimentul de psihologie a personalului este constituit potrivit Legii nr. 213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Colegiului Psihologilor din România, cu modificările ulterioare.

Psihologii încadraţi la nivelul Institutului sunt specializaţi cel puţin în domeniul de competenţă «psihologia muncii şi organizaţională».

Printre atribuţii se numără: participă în comisiile de testare psihologică pentru candidaţii la concursurile şi examenele organizate de Consiliul Superior al Magistraturii şi de Institutul Naţional al Magistraturii, în condiţiile legii şi ale regulamentelor, realizează, la cerere, consilierea psihologică a auditorilor de justiţie, a judecătorilor, a procurorilor, precum şi a personalului de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor, potrivit legii.