Normele privind autorizarea pentru simplificarea determinării sumelor care fac parte din valoarea în vamă a mărfurilor au fost recent modificate


Normele privind autorizarea pentru simplificarea determinării sumelor care fac parte din valoarea în vamă a mărfurilor au fost recent modificate de Ordinul nr. 1518/2021, publicat în Monitorul Oficial nr. 1028/2021.

Conform noilor modificări cererea de autorizare se depune de solicitant în Portalul comercianţilor din UE.

Se introduc noi condiţii pentru autorizare şi anume solicitantul/titularul autorizaţiei să nu înregistreze obligaţii fiscale restante administrate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, precum şi alte creanţe bugetare individualizate în titluri executorii emise potrivit legii şi existente în evidenţa organului fiscal central în vederea recuperării.

Pentru verificarea îndeplinirii condiţiei, Direcţia Generală a Vămilor solicită certificat de atestare fiscală în format electronic prin intermediul aplicaţiei informatice disponibile pe portalul INTRANET al ANAF.

Ca o noutate autorizaţia se va emite prin Sistemul de gestionare a deciziilor vamale de către Direcţia Generală a Vămilor.