Condiţii speciale pentru susţinerea concursului pentru ocuparea funcţiilor de director din unităţile de învăţământ


În contextul stării de alertă, în sesiunea 2021 a concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, candidaţii ale căror dosare de înscriere au fost validate aflaţi în carantină sau izolare la data de 15 octombrie 2021, pot susţine proba scrisă la data de 28 octombrie 2021, cu condiţia prezentării unui buletin de analize care atestă rezultatul pozitiv al analizei RT – PCR sau a unui raport medical sau a unei decizii de carantinare eliberate de DSP, care atestă plasarea în izolare/carantină pentru o perioadă care include data de 15 octombrie 2021.

Ordinul nr. 5454/2021 prevede că la data de 14 octombrie 2021, candidaţii aflaţi în această situaţie transmit comisiei judeţene de organizare a concursului, în scris sau prin poştă electronică, o declaraţie pe propria răspundere, urmând ca documentele doveditoare să fie transmise până la data de 26 octombrie 2021.

Iar necomunicarea, până la data de 26 octombrie 2021, a documentelor doveditoare atrage după sine pierderea dreptului de a participa la proba scrisă.