Va fi implementat Programul naţional de suport pentru copii “Din grijă pentru copii”!


A fost aprobată implementarea Programului naţional de suport pentru copii, în contextul pandemiei de COVID – 19 – “Din grijă pentru copii”.

OUG. nr. 105/2021, publicată în Monitorul Oficial nr. 917/2021, prevede că în scopul asigurării cadrului optim de sprijin pentru copii în contextul pandemiei de COVID – 19 se aprobă Programul naţional de suport pentru copii – “Din grijă pentru copii”, cu o durată de implementare de 2 ani.

Măsurile de sprijin cuprinse în Program vizează asigurarea suportului psihoemoţional pentru copii, precum şi sporirea siguranţei acestora.

Educaţia psihoemoţională pentru copii şi tineri adaptată pe categorii de vârste şi cicluri şcolare se asigură prin introducerea de către Ministerul Educaţiei în curriculum naţional a tematicilor vizate de domeniile Programului.

Se prevede că Serviciul de Telecomunicaţii Speciale înfiinţează numărul unic naţional destinat raportării cazurilor de abuz, neglijare, exploatare şi orice altă formă de violenţă asupra copilului şi dezvoltă infrastructura necesară operării acestuia pentru situaţiile care nu necesită intervenţia imediată a agenţiilor specializate din cadrul Serviciului de urgenţă 112 pentru direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului.