Convocarea Congresului notarilor publici în sesiune ordinară se face de Biroul executiv!


Hotărârea nr. 25/2021 pentru aprobarea modificării şi completării Statutului Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România, aprobat prin Hotărârea Congresului Notarilor Publici din România nr. 10/2014.

Convocarea Congresului notarilor publici în sesiune ordinară se face de Biroul executiv, cu cel puţin 60 de zile înainte de data stabilită pentru desfăşurarea acestuia, iar în sesiune extraordinară, cu cel puţin 30 de zile înainte, prin înştiinţarea în scris a Camerelor şi prin publicarea în presă, cu menţionarea datei, a locului desfăşurării şi a ordinii de zi.

Înştiinţarea va menţiona, după caz, adoptarea de către Congres a hotărârilor prin întrunirea în şedinţă între prezenţi ori prin intermediul sistemului de videoconferinţă sau, fără a fi întrunit în şedinţă, prin vot exprimat prin corespondenţă.

În situaţii excepţionale, Congresul poate adopta hotărâri prin întrunirea în şedinţă prin intermediul sistemului de videoconferinţă sau, fără a fi întrunit în şedinţă, prin vot exprimat prin corespondenţă.