Strategia naţională împotriva criminalităţii organizate 2021 – 2024


Strategia se implementează prin intermediul planului de acţiune care stabileşte activităţi şi proiecte specifice, cu precizarea bugetelor şi a surselor de finanţare, precum şi a termenelor şi responsabilităţilor instituţionale.

Hotărârea nr. 930/2021, publicată în Monitorul Oficial nr. 898/2021, prevede că se înfiinţează Comitetul de monitorizare a Strategiei naţionale împotriva criminalităţii organizate 2021 – 2024, organism fără personalitate juridică, care are rolul de a monitoriza aplicarea prevederilor Strategiei.

Comitetul este format din câte un reprezentant, având funcţie de conducere, cel puţin la nivel de director, din cadrul următoarelor instituţii publice: Ministerul Justiţiei; Ministerul Afacerilor Interne; Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie; Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Comitetul se întruneşte semestrial sau ori de câte ori este necesar, la convocarea preşedintelui sau la solicitarea unui membru al acestuia.