Uniformele personalului MAI vor fi modificate


În şedinţa de Guvern, au fost adoptate trei hotărâri referitoare la uniformele, echipamentul specific, însemnele distinctive, insigna şi documentul de legitimare pentru poliţişti, jandarmi şi personalul militar din unităţile aparatului central al Ministerului Afacerilor Interne şi din structurile subordonate acestuia.

Anterior adoptării, cele trei proiecte de Hotărâri de Guvern au parcurs etapa procedurii de transparență decizională și de consultare preliminară interinstituțională. Au fost primite propuneri doar cu privire la  actul normativ referitor la uniforma polițiștilor, în urma dezbaterii publice și a ședinței de Comisiei de dialog social la care au participat mai multe confederații patronale și sindicale.

Prin adoptarea celor trei hotărâri se asigură  flexibilizarea cadrului normativ, astfel încât articolele de echipament să asigure confortul termic și protecția efectivelor MAI în timpul participării la misiuni interne – de ordine publică, antiteroriste, instrucție montană, misiuni de intervenție în zonele montane, precum și la misiuni internaționale.