Noi reguli privind autorizarea şcolilor de conducători auto


Ordinul nr. 1123/2021 prevede modificarea şi completarea anexelor nr. 1, 2 şi 3 la Ordinul ministrului transporturilor nr. 733/2013 pentru aprobarea Normelor privind autorizarea şcolilor de conducători auto şi a instructorilor auto, a Normelor privind atestarea profesorilor de legislaţie rutieră şi a instructorilor de conducere auto, a Metodologiei de organizare şi desfăşurare a cursurilor de pregătire teoretică şi practică a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere, a Programei de şcolarizare, precum şi privind condiţiile şi obligaţiile pentru pregătirea teoretică şi practică a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere.

A fost redus termenul de analiză la 10 zile de la data primirii dosarului, în care Autoritatea Rutieră Română – A.R.R. analizează documentele depuse, urmând ca, în cazul în care sunt îndeplinite condiţiile de autorizare, verificarea la sediul/punctul de lucru a îndeplinirii condiţiilor de autorizare să fie confirmată printr-o notă de certificare, întocmită de către Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier în termen de 15 zile de la data solicitării verificării de către Autoritatea Rutieră Română – A.R.R.

Anual, Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier certifică printr-o notă menţinerea valabilităţii autorizaţiei fiecărei şcoli de conducători auto în funcţie de menţinerea condiţiilor de autorizare.