Pe lista partenerilor de schimb automat de informații vor fi adăugate 10 ţări


Agenţia Naţională de Administraţie Fiscală (ANAF) a lansat în dezbatere publică proiectul de Ordin pentru modificarea Anexei nr. 1 a Ordinului Preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 3626/2016.

Lista jurisdictiilor raportoare este una dinamică, fiind stabilită în conformitate cu prevederile Secţiunii 7 din Legea 70/2016 pentru ratificarea Acordului multilateral al autorităţilor competente pentru schimb automat de informaţii privind conturi financiare, astfel încât statutul fiecărei jurisdicţii depinde de analizarea notificărilor transmise de jurisdicțiile participante care au semnat Acordul Multilateral al Autorităţilor Competente-OCDE.

Astfel, în scopul actualizării partenerilor de schimb automat de informaţii, a fost inițiată modificarea anexei nr.1 din Ordinul 3626/2016 privind jurisdicțiile raportoare, cu completările şi modificările ulterioare, prin adăugarea a 10 jurisdicții (Albania, Aruba, Lebanon, Nigeria, Oman, Peru, Qatar, Regatul Unit al Marii Britanii – UK, Samoa, Vanuatu) pe lista partenerilor de schimb automat de informații.