Atestarea instituţiilor specializate în elaborarea documentaţiilor pentru fundamentarea solicitării avizului de gospodărire a apelor


În Monitorul Oficial nr. 802/2021 a fost publicat Ordinul nr. 1287/2021 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea activităţii de atestare a instituţiilor publice sau private specializate în elaborarea documentaţiilor pentru fundamentarea solicitării avizului de gospodărire a apelor şi a autorizaţiei de gospodărire a apelor, a studiilor hidrologice, hidrogeologice, de gospodărire a apelor şi de evaluare a impactului asupra corpurilor de apă.

Atestarea instituţiilor publice sau private specializate are drept scop verificarea capacităţii tehnico – economice a acestora de a îndeplini cerinţele tehnice şi de calitate în conformitate cu prevederile legale în vigoare şi se realizează de către Comisia de atestare, care se organizează şi funcţionează în conformitate cu prevederile prezentului regulament.

Comisia de atestare se organizează şi funcţionează în cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Ordinul reglementează condiţiile de atestare a instituţiilor publice sau private, preschimbarea şi transferul certificatelor de atestare, retragerea certificatului de atestare.