Noutăţi! Procedura de implementare a grupului fiscal în domeniul impozitului pe profit


În Monitorul Oficial nr. 766/2021 a fost publicat Ordinul nr. 1191/2021 pentru aprobarea Procedurii de implementare şi de administrare a grupului fiscal în domeniul impozitului pe profit, precum şi pentru aprobarea modelului şi conţinutului unor formulare.

Aşadar, opţiunea de constituire a grupului fiscal în domeniul impozitului pe profit se comunică prin depunerea, de către reprezentantul legal al persoanei juridice responsabile a grupului, la organul fiscal competent, a unei cereri comune semnate de către reprezentanţii legali ai tuturor membrilor grupului.

Cererea privind grupul fiscal în domeniul impozitului pe profit, este prevăzută în anexa nr. 2 la ordin, şi se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, cu cel puţin 60 de zile înainte de începerea perioadei pentru care se solicită aplicarea consolidării fiscale.

La cerere se anexează certificatul constatator eliberat de către oficiul registrului comerţului sau alte documentele justificative.

Cererea se soluţionează în termen de 45 de zile de la data primirii cererii iar decizia privind aprobarea implementării grupului fiscal în domeniul impozitului pe profit se întocmeşte în două exemplare şi se semnează de conducătorul organului fiscal competent.