Avem instrucţiuni pentru acordarea unitară a stimulentului de risc!


Avem instrucţiuni pentru acordarea unitară a stimulentului de risc prevăzut de art. 7 alin. (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 43/2020 pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului COVID – 19, pe perioada stării de urgenţă.

Ordinul nr. 665/2021, publicat în Monitorul Oficial nr. 757/2021, prevede că stimulentul de risc se acordă pentru angajaţii centrelor rezidenţiale de îngrijire şi asistenţă a persoanelor vârstnice, centrelor rezidenţiale pentru copii şi adulţi, cu şi fără dizabilităţi, precum şi pentru angajaţii centrelor rezidenţiale destinate altor categorii vulnerabile, ale furnizorilor publici şi privaţi, prevăzute în Nomenclatorul serviciilor sociale.

Stimulentul de risc se plăteşte numai pentru perioada de izolare preventivă la locul de muncă din perioada stării de urgenţă.

Beneficiază de stimulentul de risc şi personalul care, după efectuarea perioadei de izolare preventivă la locul de muncă, nu mai are raporturi de muncă sau de serviciu cu furnizorul de servicii sociale.

Personalul îndreptăţit să primească stimulentul de risc este cel stabilit prin decizia conducătorului furnizorului de servicii sociale, emisă în perioada stării de urgenţă.