Cum va fi determinat numărul membrilor psihologi al Comitetului filialei teritoriale?


Hotărârea nr. 25/2021 prevede modul de determinare a numărului membrilor Comitetului filialei teritoriale privind exercitarea profesiei de psiholog.

Comitetul filialei teritoriale este constituit din preşedintele filialei teritoriale şi dintr-un număr par de membri stabilit în raport cu numărul membrilor activi ai filialei respective, după cum urmează:
a) în filialele teritoriale cu un număr de cel mult 700 de membri activi, Comitetul filialei teritoriale va avea în componenţă câte un membru pentru fiecare specialitate profesională;
b) în filialele teritoriale cu un număr de membri activi cuprins între 700 şi 1.000, Comitetul filialei teritoriale va avea în componenţă câte 2 membri pentru fiecare specialitate profesională;
c) în filialele teritoriale cu un număr de membri activi mai mare de 1.000 de membri, Comitetul filialei teritoriale va avea în componenţă câte 3 membri pentru fiecare specialitate profesională.

În cazul depunerii unui număr de candidaturi mai mic decât numărul de poziţii existente Comitetul filialei va funcţiona cu un număr de membri mai mic, dar nu mai puţin de 7 membri, fiind inclus în numărul minim de 7 membri şi preşedintele filialei.