Proiect de lege pentru aprobarea Contractului de finanţare a Proiectul privind Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi


Ministerul Finanţelor a lansat în dezbatere publică proiectul de Lege pentru aprobarea Contractului de finanţare (Proiectul privind Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi – COVID-19), între România şi Banca Europeană de Investiţii, semnat la Bucureşti şi la Luxemburg, la 20 aprilie 2021.

Noul  Spital Regional de Urgență Iaşi va înlocui infrastructura învechită şi fragmentată a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Iaşi cu o structură modernă, la standarde europene, din punct de vedere  arhitectural şi medical, al echipamentelor şi tehnologiei IT. Spitalul va utiliza un nou model operaţional de management de spital, financiar, administrativ şi clinic, focalizat pe pacient.

Acesta va fi organizat pe centre de îngrijire, grupate pe patologii înrudite şi va avea 850 de paturi de spitalizare continuă, 60 paturi de urgenţă, 45 de paturi pentru spitalizare de zi, 70 de cabinete ambulatorii, 19 săli de operaţie, servicii avansate de imagistică, radiologie intervenţională, endoscopie, cardiologie intervenţională, neuroştiinţe, etc..