Comisia Europeană a adoptat Programul de lucru al Euratom pentru perioada 2021-2022


Comisia Europeană a adoptat Programul de lucru al Euratom pentru perioada 2021-2022, care va primi finanțare în valoare de 300 de milioane de euro.

Programul de lucru al Euratom pentru perioada 2021-2022, care pune în aplicare Programul pentru cercetare şi formare al Euratom pentru perioada 2021-2025, prezintă obiectivele și domeniile tematice specifice.

Acestea vor primi finanţare în valoare de 300 de milioane de euro, iar investiţiile vor sprijini cercetarea în domeniul fuziunii, vor contribui la îmbunătățirea în continuare a securităţii nucleare şi a protecţiei radiologice, precum şi la stimularea aplicațiilor neenergetice ale tehnologiei nucleare.

Programul de lucru contribuie la eforturile UE de a dezvolta în continuare poziția de lider tehnologic și de a promova excelența în cercetarea și inovarea în domeniul nuclear. Cererile de propuneri din acest an se concentrează asupra domeniului medical, sprijinind în mod direct prioritățile Planului de acțiune al UE de luptă împotriva cancerului şi alePlanului de acțiune SAMIRA.