Vehiculele de transport rutier nepoluante sunt promovate din ce în ce mai mult!


OUG nr. 71/2021 prevede promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante, în sprijinul unei mobilităţi cu emisii scăzute, pentru abrogarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 40/2011 privind promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic şi a Legii nr. 37/2018 privind promovarea transportului ecologic.

Obiectivele prezentei ordonanţe de urgenţă sunt reprezentate de promovarea şi stimularea pieţei vehiculelor nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic şi îmbunătăţirea contribuţiei sectorului transporturilor la politicile Uniunii Europene în domeniul mediului, climei şi energiei.

Începând cu data de 2 august 2021, în procesul de achiziţie publică sau achiziţie sectorială derulat pentru atribuirea contractelor autorităţile contractante şi entităţile contractante au obligaţia de a respecta ţinte minime.

Până la data de 2 august 2022, Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, cu sprijinul celorlalte instituţii cu atribuţii în aplicarea prezentei ordonanţe de urgenţă, după caz, transmite Comisiei Europene informaţii preliminare privind măsurile întreprinse în vederea punerii în aplicare a prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă, informaţii cu privire la activităţile viitoare de punere în aplicare, inclusiv cu privire la calendarul acţiunilor şi repartizarea responsabilităţilor între autorităţile competente la nivel naţional, precum şi orice alte informaţii considerate relevante.