Ministerul Finanţelor Publice a lansat un proiect de modificare a Codului de procedură fiscală


Ministerul Finanţelor Publice a lansat un proiect în dezbatere publică privind prorogarea unor termene din Legea nr. 295/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, precum şi aprobarea unor măsuri fiscal-bugetare.

Se prevede prorogarea termenului prevăzut la la art. II – Dispoziţii tranzitorii, punctul 9 şi la  art. III – Dispoziţii finale, din Legea nr. 295/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, precum şi aprobarea unor măsuri fiscal-bugetare, cu privire la preluarea activităţii de soluţionare a contestaţiilor formulate împotriva titlurilor de creanţă, precum şi a altor acte administrativ-fiscale emise de organul central fiscal.

Termenul are în vedere că Ministerul Finanţelor Publice trebuie să preia, în termen de 6 luni, de la data publicării, de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili şi direcţiile generale regionale ale finanţelor publice, activitatea de soluţionare a contestaţiilor formulate împotriva titlurilor de creanţă, precum şi a altor acte administrativ-fiscale emise de organul central fiscal, posturile şi personalul aferent acesteia.