Consiliul A.S.F. poate aproba desfăşurarea unui nou control, o singură dată, pentru aceeaşi perioadă, la aceeaşi entitate!


Legea nr. 147/2021 prevede modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Se introduce un nou articol care prevede că în cazul în care în actul de supraveghere se constată elemente care nu au fost avute în vedere anterior de către autoritate, în legătură cu o perioadă care a făcut deja obiectul unui control încheiat de A.S.F., Consiliul A.S.F. poate aproba desfăşurarea unui nou control, o singură dată, pentru aceeaşi perioadă, la aceeaşi entitate.

De asemenea, membrii Consiliului A.S.F., precum şi personalul acesteia sunt obligaţi să păstreze stricta confidenţialitate a oricărei informaţii sensibile, prevăzute în reglementările proprii ale A.S.F., obţinute în cursul sau ca urmare a exercitării funcţiei ori a prerogativelor prevăzute în prezenta ordonanţă de urgenţă.