Ce regulile de protecţie sanitară trebuie respectate la organizarea pelerinajelor religioase?


Ordinul nr. 685/2021 prevede regulile de protecţie sanitară care trebuie respectate la organizarea procesiunilor şi/sau pelerinajelor religioase.

Reguli generale de protecţie sanitară care trebuie respectate la organizarea procesiunilor sau pelerinajelor religioase:
1. Procesiunile sau pelerinajele religioase se organizează cu asigurarea unei distanţe minime de siguranţă de 1,5 metri între credincioşi.
2. La procesiunile sau pelerinajele religioase este obligatorie purtarea măştii, astfel încât să acopere gura şi nasul.
 3. Personalul de cult (clerical sau neclerical), direct sau prin persoane special desemnate de către aceştia, se va îngriji de respectarea de către participanţi a distanţei minime de siguranţă şi a purtării corespunzătoare a măştii.
 4. La procesiunile sau pelerinajele religioase se va efectua un triaj observaţional şi nu se va permite participarea persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree).
 5. Personalul de cult (clerical sau neclerical), direct sau prin persoane special desemnate de către aceştia, se va îngriji de organizarea triajului observaţional.