Modalitatea de completare a formularului 711 “Declaraţie de regularizare pentru cheltuielile cu educaţia timpurie”


Ordinul nr. 653/2021, publicat în Monitorul Oficial nr. 429/2021, prevede aprobarea modelului şi a modalităţii de depunere şi gestionare a formularului 711 “Declaraţie de regularizare pentru cheltuielile cu educaţia timpurie”.

Declaraţia de regularizare pentru cheltuielile cu educaţia timpurie se utilizează de către contribuabilii care au efectuat, în perioada noiembrie 2020 – martie 2021, cheltuieli cu educaţia timpurie care depăşesc impozitul pe profit datorat.

Luna – se înscrie cu cifre arabe luna în care este termenul legal de depunere a declaraţiei prin care s-a efectuat scăderea cheltuielilor cu educaţia timpurie din impozitul pe profit, respectiv declaraţia 101 “Declaraţie privind impozitul pe profit” sau 100 “Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat” (de exemplu: 02 pentru luna februarie, 03 pentru luna martie, 04 pentru luna aprilie etc.).

Anul – se înscrie cu cifre arabe anul în care se depune declaraţia.

Declaraţia rectificativă – se înscrie “X” în spaţiul special prevăzut în acest scop, în cazul în care plătitorul corectează declaraţia depusă. Declaraţia rectificativă se întocmeşte pe acelaşi model de formular. Declaraţia rectificativă se completează integral, înscriindu-se toate datele şi informaţiile prevăzute de formular, inclusiv cele care nu diferă faţă de declaraţia iniţială.

În situaţia în care contribuabilul/plătitorul depune declaraţia după anularea rezervei verificării ulterioare, se bifează rubrica “Declaraţie depusă după anularea rezervei verificării ulterioare” şi se completează temeiul legal pentru corectarea creanţei fiscale, în rubrica prevăzută în acest scop.