Condiţiile – cadru de valabilitate a licenţei de administrare a pieţei centralizate a gazelor naturale


Condiţiile – cadru de valabilitate a licenţei de administrare a pieţei centralizate a gazelor naturale au fost recent modificate de Ordinul nr. 24/2021 pentru modificarea unor ordine emise de preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.

Titularul licenţei are obligaţia de a notifica Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) intenţia de a efectua modificări ale statutului juridic, în sensul fuziunii/divizării/transformării, precum şi orice vânzare sau transfer de active sau alte operaţiuni.

Iar în relaţia cu ANRE, orice comunicare sau altă informaţie solicitată a cărei transmitere este permisă în prezentele condiţii se va realiza în scris, în limba română, putând fi transmisă în una dintre următoarele forme:
a) pe suport hârtie transmis/depus la registratura ANRE;
b) e-mail la o adresă publicată pe pagina de internet a ANRE (documentele originale se certifică cu semnătură electronică);
c) suport magnetic (CD/DVD/memory stick) transmis/depus la registratura ANRE (documentele originale se certifică cu semnătură electronică);
d) prin încărcare pe pagina de internet a ANRE (documentele originale se certifică cu semnătură electronică);
e) prin încărcare în platforma punctului de contact unic electronic.