Promovarea transparenţei pentru întreprinderile utilizatoare de servicii de intermediere online


OUG nr. 23/2021 prevede măsurile de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2019/1.150 al Parlamentului European şi al Consiliului din 20 iunie 2019 privind promovarea echităţii şi a transparenţei pentru întreprinderile utilizatoare de servicii de intermediere online, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii concurenţei nr. 21/1996.

Dispoziţiile prezentei ordonanţe de urgenţă se aplică furnizorilor de servicii de intermediere online şi furnizorilor de motoare de căutare online care furnizează sau oferă spre furnizare servicii întreprinderilor utilizatoare de servicii de intermediere online şi, respectiv, utilizatorilor profesionali de site-uri, care îşi au sediul sau reşedinţa pe teritoriul României şi care, prin intermediul serviciilor de intermediere online sau motoarelor de căutare online respective, oferă bunuri sau servicii consumatorilor aflaţi pe teritoriul Uniunii Europene, indiferent de locul de stabilire sau de reşedinţă al furnizorilor serviciilor respective şi indiferent de dreptul aplicabil.

Consiliul Concurenţei va efectua din oficiu sau la sesizare cercetări aprofundate pentru constatarea şi sancţionarea nerespectării obligaţiilor stabilite prin Regulamentul (UE) 2019/1.150.