Organizarea şi desfăşurarea concursului de promovare a procurorilor, modificări!


În Monitorul Oficial nr. 153/2021 a fost publicată Hotărârea nr. 137/2021 pentru modificarea Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea concursului de promovare a procurorilor în funcţii de execuţie, aprobat prin Hotărârea Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 681/2019.

Comisia de organizare a concursului va atribui un cod numeric fiecărui candidat înscris la concurs, va întocmi un proces-verbal în care consemnează corespondenţa dintre numele candidatului şi codul numeric atribuit şi va lua măsuri pentru ca aceste date să fie accesibile unui număr restrâns de persoane, care desfăşoară în concret activităţi ce presupun în mod necesar cunoaşterea identităţii candidatului.

La concursul de promovare efectivă pot participa procurorii care au avut calificativul „foarte bine” la ultima evaluare, nu au fost sancţionaţi disciplinar în ultimii 3 ani, au dobândit gradul profesional corespunzător parchetului la care solicită promovarea şi au funcţionat efectiv timp de cel puţin 2 ani la parchetul ierarhic inferior, în cazul promovării în funcţiile de procuror la parchetul de pe lângă curtea de apel sau de procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.