Scenarii pentru redeschiderea şcolilor


Ordinul nr. 3235/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS – CoV – 2.

Scenariul 1
Dacă incidența cumulată a cazurilor din localitate în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori, vor participa zilnic la ore, cu prezenţă fizică, toţi preșcolarii și elevii, cu respectarea și aplicarea normelor de protecție.

Scenariul 2
Dacă incidența cumulată a cazurilor din localitate din ultimele 14 zile este mai mare de 1/1.000, dar mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, vor participa:
a) cu prezenţă fizică, toţi preșcolarii și elevii din învățământul primar, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și cei din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor protecție;
b) în sistem online, elevii din celelalte clase/ani de studiu.

Scenariul 3
Dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori, vor participa:
a) cu prezenţă fizică, toţi preșcolarii și elevii din învățământul primar;
b) în sistem online, elevii din celelalte clase/ani de studiu.